foto: Shutterstock
Mērces
2022. gada 28. jūnijā, 10:00

Tomātu mērce makaroniem

Universāla mērce, ar kuru garšos jebkuri makaroni, bet īpaši labi sader ar platajām, garajām nūdelēm. Lai iegūtu viendabīgas konsistences mērci, tā ir jāsablendē.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Nūdeles izvāri sālsūdenī atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.

2

Nomizotus ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Tomātus sagriez gabaliņos.

3

Katlā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.

4

Pievieno tomātus un 1 ēdk. raudeņu, pielej tomātu un burkānu sulu, iemaisi buljona pulveri un uz mērenas uguns vāri 7–10 minūtes. Pieber piparus un šķipsniņu cukura.

5

Pasniedz ar nūdelēm un pārkaisi ar atlikušo raudeni.