foto: Shutterstock
Mērces
2022. gada 17. jūnijā, 14:00

Sīpolu mērce ar balzametiķi

Lielākais darbs šajā receptē ir sīpolu mizošana un griešana, taču tas ir tā vērts – mērce lieliski garšo kā piedeva grūbu, putraimu un citu graudu biezputrām, kā arī jaunajiem kartupeļiem ar ceptām gaļas šķēlēm.

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Čili pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri un smalki sakapā.

2

Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep sīpolus zeltainus. Pieber čili, pārkaisi cukuru un maisot karsē, līdz sīpoli viegli karamelizējas.

3

Pielej vīnu, etiķi un ūdeni. Uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Iemaisi sāli, piparus un, ja vēlies, vēl šķipsniņu cukura.