Fish fillet with sauce and basil for your healthy dinner
Fish fillet with sauce and basil for your healthy dinner
Mērces
2023. gada 15. septembrī, 16:55

Pikša ar romesko mērci

Romesko mērce, kas sastāv no ceptiem dārzeņiem un mandelēm ļoti labi sader kopā ar maigu un sulīgu pikšas fileju

Pagatavošana

75 min2 porcijas
1

Sīpolu (ar visu mizu), papriku, tomātus ietīt follijā un cept cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 stundu. Atdzesēt un attīrīt no mizām.

2

Sagatavotus dārzeņus ielikt blenderī, pievienot maizi, pūdercukuru, etiķi, eļļu un apgrauzdētas mandeles. Pievienot sāli un piparus un sablenderēt.

3

Zivi pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept zivi 3-4 min. no katras puses.

4

Pasniegt pikšu ar mērci un svaigiem zaļumiem.