Cīsiņi mīklā ar alus mērci
foto: Shutterstock
Cīsiņi mīklā ar alus mērci
Mērces
2025. gada 5. oktobrī, 12:00

Cīsiņi mīklā ar alus mērci

Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, labāk izmanto tumšo alu.

Pagatavošana

10 porcijas
1

Darba virsmu pārkaisi ar miltiem. Mīklu sadali vairākās nelielās bumbās, ar plaukstu saplacini un ietin tajā cīsiņu. Cīsiņus pārliec uz cepešpannas un apsmērē ar uzputotu olu. Pārkaisi ar rīvētu Parmezānu.

2

Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos. apm 20 min. Atdzesē uz restēm.

3

Pa to laiku pagatavo mērci. Mērces katliņā ielej alu un uzkarsē. Čedara sieru sajauc ar miltiem, smalki sakapātu ķiploka daiviņu un pievieno karstam alum. Pievieno arī svaigo sieru. Karsē mērci visu laiku maisot, līdz siers ir izkusis. Mērci atdzesē.