Formu ietaukot. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.
Bietes notīrīt un sasmalcināt uz smalkās rīves. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest.
Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
Cukuru, olas un augu eļļu uzputot līdz masa kļūst gaiša. Pievienot vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles un prātīgi sajaukt. Masai pievienot šokolādi un bietes un vēlreiz kārtīgi sajaukt.
Masu pārlikt sagatavotā formā un cept krāsnī apm. 35-40 min. Ja augša sāk plaisāt, tad labāk to apsegt ar foliju. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Izņemt kūku no cepeškrāsns un ļaut atdzist 5-7 min. Izņemt no formas un pilnībā atdzesēt.
Pagatavot glazūru: šokolādi izkausēt ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputot ar pūdercukuru, pievienojot atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavu glazūru uzsmērēt kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzināt. Pēc 15-20 min. kūku var pasniegt.
Avots - laperla-foto.livejournal.com