foto: Shutterstock
Kūkas
2024. gada 6. jūlijā, 10:00

Kabaču braunijs

Šī recepte ir īsts glābiņš, ja nav, kur likt kabaci. Noderēs arī, ja vēlies ko saldu, jo kabaču garšu te nevar just.

Pagatavošana

60 min10 porcijas
1

Rupji sarīvē kabaci un atstāj uz brīdi, lai atsulojas.

2

Sajauc miltus (pilngraudu milti braunijam piešķir piesātinātāku garšu), cukuru, eļļu, kakao, kabačus. Mīkla sākumā nav elastīga, taču, pievienojot kabačus un kārtīgi samaisot, tā kļūst elastīga.

3

Pievieno sāli un sodu, atstāj uz 5 minūtēm – lai soda izreaģē; citādi braunijs vēlāk garšos pēc sodas. Ja mēdz tā darīt, sodu vari dzēst arī ar etiķi.

4

Mīklu ielej ietaukotā formā, cep 180–200 grādos 30 minūtes.