foto: Shutterstock
Kūkas
2022. gada 8. aprīlī, 10:00

Ābolkūka ar īrisa konfektēm

No ierastas ābolkūkas šo atšķir pievienotās īrisu konfektes. Tās piešķirs kūkai saldumu, tāpēc ābolus šeit vari izvēlēties arī pavisam skābus.

Pagatavošana

75 min9 porcijas
1

Sviestu atlaidini un vairākas minūtes kul kopā ar brūno cukuru. Pievieno olas un turpini kult vairākas minūtes. Var izmantot mikseri. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisi. Pievieno gabaliņos sagrieztos ābolus un īrisa konfektes.

2

Lej mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, kas ietaukots ar sviestu. Cep 180 grādos 60 minūtes.

3

Sviestu atlaidini, pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru un karameļu mērci un samaisi. Klāj pāri kūkai, kad tā atdzisusi.