
Mīkla. Atdali olu dzeltenumus no baltuma. Baltumus uzputo ar mikseri tik ilgi, līdz apjoms pieaug 2,5 reizes. Uzputotajai baltumu masai pievieno pusi cukura un turpini putot vēl ~ 20 minūtes, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Atsevišķi uzputo dzeltenumus, pievieno atlikušo cukuru, puto 15-20 minūtes līdz dzeltenumu masa kļūst pilnīgi balta. Tad akurāti ar lāpstiņu savieno dzeltenumu un baltumu uzputoto masu. Lēnām masā ar mazu strūkliņu pievieno olīveļļu un rumu, vaniļas cukuru un sarīvētas citrona miziņas. Tad pievieno izsijātus miltus. Pievieno cepampulveri un gāzētu ūdeni. Visu kārtīgi samaisi.
Pildījums. Ķiršus pārber ar cukuru, pievieno citrona sulu un atstāj uz 20 - 30 minūtēm. Ķiršus katliņā novieto uz mērenas uguns un maisi līdz brīdim, kad cukurs pilnībā izšķīdis. Sīrupam pievieno kartupeļu cieti, kas atšķaidīta aukstā ūdenī. Noņem sīrupu no uguns, pēc 2 minūtēm pievieno ķiršus, baltvīnu un visu atdzesē.
Apaļu cepamformu izklāj ar cepampapīru, izber tajā rīvmaizi. Ieklāj mīklu un pa virsu izliec ķiršus. Ievieto pīrāgu iepriekš līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, tad samazini temperatūru līdz 190 grādiem un turpini cept vēl 10 - 15 minūtes.
Vari pasniegt gan karstu, gan aukstu.