Gatavojam mīklu. Atdalīt olu dzeltenumus no baltuma. Baltumus uzputot ar mikseri tik ilgi, līdz apjoms pieaug 2,5 reizes. Uzputotajai baltumu masai pievienot pusi no cukura un turpināt putot vēl ~ 20 minūtes, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Atsevišķi uzputot dzeltenumus, pievienot atlikušo cukuru, 15-20 minūtes līdz dzeltenumu masa kļūst pilnīgi balta. Tad akurāti ar lāpstiņu savienot dzeltenumu un baltumu uzputotās masas. Lēnām masā ar mazu strūkliņu pievienot olīveļļu un rumu, vaniļas cukuru un sarīvētas citrona miziņas. Tad pievienot izsijātus miltus. Pievienot cepampulveri un gāzētu ūdeni. Visu kārtīgi samaisīt.
Gatavojam pildījumu. Ķiršus pārbērt ar cukuru, pievienot citrona sulu un atstāt tos uz 20 - 30 minūtēm. Ķiršus katliņā novietot uz mērenas uguns un maisīt līdz brīdim, kad cukurs pilnībā izšķīdis. Sīrupam pievienot kartupeļu cieti, kas atšķaidīta aukstā ūdenī. Noņemt sīrupu no uguns, pēc 2 minūtēm pievienot ķiršus, baltvīnu un visu atdzesēt.
Apaļu cepamformu izklāt ar cepampapīru, izbērt tajā rīvmaizi. Ieklāt mīklu un pa virsu izlikt ķiršus. Ievietot pīrāgu iepriekš līdz 220 gradiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cept 15 minūtes, tad samazināt temperatūru līdz 190 grādiem un turpināt cept vēl 10 - 15 minūtes.
Var pasniegt gan karstu, gan aukstu.