Kūkas
2023. gada 9. maijā, 10:04

Krējuma kūka ar svaigām zemenēm

Krējums ir bagāts ar A un D vitamīniem, tādēļ uztura speciālisti īpaši krējumu iesaka bērniem. No šīs kūkas mazie gardēži neatteiksies!Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24-26cm ar noņemamām malām.

Pagatavošana

1

Pagatavo mīklu. Olas uzputo ar 1gl cukura līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.

2

Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

3

Pamatni atdzesē, apgriež otrādi, ieliek atpakaļ tīrā formā un virsmu apziež ar ievārījumu.

4

Želatīnu uzbriedina un izkausē. Krējumu uzputo ar atlikušo 1gl cukura un vaniļas cukuru, pievieno izkausētu želatīnu, vēlreiz uzputo un parlej formā pa virsu sagatavotai pamatnei. Novieto vēsā vietā vismaz uz 4-5 stundām.

5

Gatavu kūku dekorē ar svaigām ogām.