Bļodā sajauc cukuru ar pienu, vaniļas cukuru un olu. Visu kārtīgi saputo. Turpinot maisīt, pievieno miltus. Sviestu izkausē ūdens peldē un sajauc ar miltu maisījumu. Mīklu pārlej kūkas formā, kas pirms tam izklāta ar cepamo papīru. Cep iepriekš līdz ~ 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj kūkas pamatnei pilnībā atdzist.
Pagatavo pildījumu - riekstus apcept sausā pannā.Pusi saldējuma atstāt saldētavā, otru pusi - nedaudz atlaidina, lai tas ir mīksts, liek bļodā un saputo, lai masa kļūst viendabīga (3- 4 minūtes). Saputoto saldējuma masu liek uz atdzesētās kūkas pamatnes. Sagatavi liek saldētavā uz ~ 30 minūtēm.Tā nedrīkst sasalt, tikai nedaudz sastingt.
Izņem no ledusskapja, pārlej ar vaniļas sīrupu un pārkaisa ar riekstiem. Pa virsu izklās saldējuma otru daļu (ka glabājām ledusskapī), apklāj ar pārtikas plēvi un liek atpakaļ saldētavā uz ~ 3 - 4 stundām.
Dekorē ar šokolādi vai kakao.