foto: Shutterstock
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formu ietauko un ieklāj krustām-šķērsām divas cepamā papīra strēmeles - malām jākarājas ārpusē. Aiz šīm malām vēlāk būs vieglāk izņemt kūku no formas.
Sviestu izkausē uz mazas uguns. Lielā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno krējumu, sviestu un iejauc mīklu. Miklai jāsanāk ļoti mīkstai. Mīklu ar rokām ieklāj formā, ar pirkstiem izveido bortiņus piespiežot mīku pie malām.
Ābolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs (to viegli var izdarīt ar dārzeņu mizojamo). Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar kanēli.
Gatavo krēmu. Krējumu saputo ar cukuru, olu un miltiem. Krēms sanāks pašķidrs, bet cepšanas procesā tas sabiezēs. Pārlej krēmu pāri āboliem.
Cep cepeškrāsnī apmēram 50 min. Atdzesē formā 10 min un pasaucot palīgu aiz papīra malām izņem kūku no formas.
Iesakam kūku pasniegt ar saldējumu.