foto: Shutterstock.com
Aprikozes nomazgā, sagriež uz pusēm un izņem kauliņus. 1/3 atlikt, pārējās aprikozes sagriež šķēlītēs.
Saldo krējumu uzputo ar cukuru, pievieno vaniļas pāksts saturu, kardamonu un pa vienai pievieno olas, pēc katras rūpīgi uzputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un samaisa ar saldā krējuma masu. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, pārlej mīklu. Miklā iespiež atliktās aprikožu pusītes. Cep 18-20 min. 200 grādos cepeškrāsns apakšā. Kūku izņem no cepeškrāsns, sakārto pa virsu aprikožu šķēlītes.
Glazūrai sviestu izkausē, pievienojot kokosa skaidiņas, cukuru un citrona sulu. Pārlej aprikozēm un cep vēl 15-20 min. uz vidējā plaukta, kamēr kūka ir gatava.
Kūku var pasniegt gan siltu, gan aukstu.