Ātri sālīta treknā siļķe
foto: Shutterstock
Ātri sālīta treknā siļķe
Konservēšana
2025. gada 26. augustā, 12:00

Ātri sālīta treknā siļķe

Šādi sālīta siļķe būs ēdama jau pēc pāris dienām. Ja vēlies, siļķi uzreiz pēc izķidāšanas un noskalošanas vari sadalīt filejās – pirms pasniegšanas galdā būs mazāk darba. Tomēr gardēži saka, ka visgardākās, ar vispiesātinātāko garšu ir veselas siļķes, kuras pirms sālīšanas pat netiek izķidātas.

Pagatavošana

1

Siļķes izķidā, rūpīgi atdali no asakām un novelc ādu. Sagatavotās siļķes izskalo un liec emaljētā traukā.

2

Pagatavo sālījumu: katlā uzvāri ūdeni ar garšvielām, pielej eļļu un turpini vārīt 5 minūtes. Atstāj, lai pilnībā atdziest.

3

Auksto sālījumu ar garšvielām pārlej siļķēm, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Traukam uzliec vāku vai pārklāj to ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī.