
Rozetēs sadalītus ziedkāpostus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī un notecini.
Tomātus sagriez gabaliņos, sablendē un pildi katlā. Pievieno smalki sagrieztu papriku bez sēklām, sakapātus ķiplokus, pētersīļus un pārējos produktus un maisot uzvāri.
Pieliec ziedkāpostus un uz lēnas uguns vāri vēl 15–20 minūtes.
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.
Ņem vērā! * Ziedkāpostos un brokoļos bieži vien ielien tārpiņi un kukaiņi, tāpēc pirms lietošanas galviņas uz 10–15 minūtēm iemērc pastiprā sālsūdenī vai arī aukstā etiķūdenī – tad visi izlīdīs laukā. * Izvēloties brokoļus konservēšanai, raugies, lai galviņa būtu zaļā krāsā un ziediņi cieši sakļāvušies. Dzeltenīgiem un izplaukušiem brokoļiem ir rūgta garša.