Ziedkāpostu un dārzeņu salāti
foto: Shutterstock
Ziedkāpostu un dārzeņu salāti
Konservēšana
2025. gada 15. augustā, 12:00

Ziedkāpostu un dārzeņu salāti

Šādos salātos labi iederas arī sakapātas selerijas lapiņas, baziliks, lupstājs, kārvele un koriandrs.

Pagatavošana

1

Rozetēs sadalītus ziedkāpostus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī un notecini.

2

Tomātus sagriez gabaliņos, sablendē un pildi katlā. Pievieno smalki sagrieztu papriku bez sēklām, sakapātus ķiplokus, pētersīļus un pārējos produktus un maisot uzvāri.

3

Pieliec ziedkāpostus un uz lēnas uguns vāri vēl 15–20 minūtes.

4

Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

5

Ņem vērā! * Ziedkāpostos un brokoļos bieži vien ielien tārpiņi un kukaiņi, tāpēc pirms lietošanas galviņas uz 10–15 minūtēm iemērc pastiprā sālsūdenī vai arī aukstā etiķūdenī – tad visi izlīdīs laukā. * Izvēloties brokoļus konservēšanai, raugies, lai galviņa būtu zaļā krāsā un ziediņi cieši sakļāvušies. Dzeltenīgiem un izplaukušiem brokoļiem ir rūgta garša.