Nomizotu pētersīļa sakni, selerijas sakni un 1 burkānu sagriez gabaliņos, puravu – ripiņās. 2 sīpolus nomizo un pārgriez uz pusēm.
Lielā katlā liec šķiņķa gabalu, pievieno sagatavotos dārzeņus, pusi garšvielu un 1 tējk. sāls.
Pielej 2 l ūdens, lai gaļa būtu pārklāta. Pielej arī 250 ml etiķa un uzvāri. Nosmel putas, uzliec vāku un uz mērenas uguns vāri pusotru stundu. Noņem no uguns, gaļu atstāj katlā līdz nākamajai dienai.
Izņem gaļu no katla, novārījumu izkās caur sietu. Gaļu sagriez gabaliņos. Želatīnu iemērc aukstā ūdenī.
Nomizo atlikušo burkānu un sīpolu un sagriez plānās ripiņās.
Katlā uzvāri 1¼ l izkāstā novārījuma, ieber sīpolus un burkānus un uz lēnas uguns vāri 5 minūtes. Noņem no uguns.
Želatīnu izspied un izšķīdini karstajā novārījumā. Pielej 4 ēdk. etiķa, pievieno 1 tējk. cukura, atlikušās garšvielas un sāli.
Gaļu, sīpolus un burkānus liec sešās burciņās (370 ml). Pārlej karstu novārījumu un uzreiz uzliec vāciņus. Atstāj, lai atdziest, pēc tam vismaz uz 12 stundām ieliec ledusskapī.