Cidonijas sīrupā
foto: Shutterstock
Cidonijas sīrupā
Konservēšana
2024. gada 23. novembrī, 10:00

Cidonijas sīrupā

Iesaka Ieva Salmane. Brīnišķais ziemeļu citrons cidonija gluži vai iemieso ziemeļniecisko būtību – sīksta sakne, ērkšķaini zari (ir selekcionēti arī cidoniju krūmi bez ērkšķiem) un burvīgi ziedi. Arī auglis nebūs tāds, ko paņemsi no zara un ēdīsi pilnām mutēm, tomēr zinātājam un pratējam cidonija paver brīnišķīgu garšu pasauli. Latvijas pavāri pazīst un lieliski prot izmantot šo skābo, vitamīniem bagāto augli, bet pasaules kulinārijā cidonija vēl aizkulisēs gaida savu uznācienu. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka tā kļūs par superzvaigzni! Ļaujies arī tu cidoniju aicinājumam!Šis, šķiet, ir vienkāršākais cidoniju uzglabāšanas veids, kas neprasa daudz laika vai sterilizēšanas iemaņu, tomēr ziemā nodrošina labu devu C vitamīna un prieka. Lieliski garšo, pa karotei pielikts pie melnās tējas. Pagatavošana aizņems 30 minūtes + diennakts, lai nostāvas. Un iegūsi divas ½ l burciņas veselīgā garduma.

Pagatavošana

30 min
1

Cidonijas iztīri un sagriez plānās daiviņās. Šim nolūkam ērti izmantot virtuves kombainu.

2

Šķēlītes apber ar cukuru, izmaisi un atstāj uz pāris stundām. Cidonijas sāks suloties, un cukurs nostāsies trauka apakšā. Ik pa laikam visu apmaisi, lai cukurs turpinātu kust.

3

Nākamajā dienā cidonijas liec burciņās un aizvāko. Pagrabā var uzglabāt līdz pavasarim.