foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 29. oktobrī, 10:00

Seleriju un ābolu salāti ziemai

Labāk izvēlēties skābenus ābolus, kas salātiem dos pilnīgāku garšu. Sanāks 4 puslitra burciņas. Tas prasīs 1 stundu pagatavošanai + 4 stundas nostāvēšanai

Pagatavošana

1

Ābolus, burkānus un seleriju nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Puravu sīki sagriez.

2

Liec dārzeņus bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu rūpīgi samaisi, līdz sāls, cukurs un skābe izšķīduši. Ļauj nostāvēties vēsumā 4 stundas.

3

Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru sāli vai citronskābi.

4

Salātus liec puslitra burciņās un sterilizē 25 minūtes 85 grādu temperatūrā. Aizvāko. Uzglabā vēsā vietā gadu.