foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 22. oktobrī, 12:00

Paprikas un tomātu biezenis

Pikantos biezeņus var lietot arī kā garšvielu pie dažādiem ēdieniem. Ņemot vērā, ka biezeņi jāvāra samērā ilgi – reizēm līdz pat divām stundām –, tie iegūst koncentrētu garšu un aromātu, tāpēc ir lieliska piedeva gaļas un zivju ēdieniem, kā arī sautējumiem un zupām. Var arī ziest uz maizes.

Pagatavošana

1

Iztīrītu papriku sagriez gabaliņos. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam noskalo aukstā ūdenī, novelc miziņu un mīkstumu arī sagriez gabaliņos. Nomizotus sīpolus sakapā.

2

Dārzeņus kopā ar etiķi, cukuru un garšvielām pildi katlā un, ik pa laikam apmaisot, uz diezgan straujas uguns vāri 45–50 minūtes.

3

Karstu pildi burciņās un aizvāko.