foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 20. septembrī, 10:00

Kabaču un dārzeņu salāti

0

Ja šos salātus papildina ar smalki sakapātiem pētersīļiem vai selerijām, tie iegūst pavisam citu aromātu. Ja zaļumus pievieno vārīšanas beigās, ieteicams salātus pasterizēt (20 minūtes 85–90 grādos).

Pagatavošana

1

Kabačus sagriez mazos gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Tomātus arī sagriez gabaliņos.

2

Visus produktus, izņemot etiķi, liec katlā, samaisi, uzvāri un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpini vārīt aptuveni 1 stundu. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi.

3

Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.