Pikantie gurķi pašgatavotā tomātu mērcē
foto: Shutterstock
Pikantie gurķi pašgatavotā tomātu mērcē
Konservēšana
2025. gada 27. augustā, 10:00

Pikantie gurķi pašgatavotā tomātu mērcē

Ja nav daudz svaigu tomātu, vari izlīdzēties ar veikalā pirktu tomātu pastu – uz šo gurķu daudzumu ņem puslitra burku tomātu pastas un iejauc litrā ūdens. Kad gatavo mērci, tomātu vietā izmanto šo maisījumu un savāri kopā ar samalto papriku.

Pagatavošana

1

Gurķus sagriez šķēlītēs. Tomātus un papriku samal gaļas mašīnā vai sasmalcini virtuves kombainā. Čili pāksti ļoti smalki sakapā.

2

Tomātus un papriku pildi katlā, uzvāri un turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.

3

Pievieno sāli, cukuru, čili, caur spiedi izspiestus ķiplokus un eļļu un vāri aptuveni 15 minūtes.

4

Pievieno gurķus un etiķi un uz lēnas uguns vāri vēl 5–10 minūtes.

5

Karstu pildi burkās un aizvāko.