Konservēšana
2024. gada 4. oktobrī, 10:00

Visvienkāršākais ābolu kompots

Lai kompots būtu aromātiskāks, sīrupam var pievienot garšvielas: krustnagliņas, kanēļa miziņu, vaniļas pāksti, kardamonu, arī baziliku un citus aromātiskus garšaugus.

Pagatavošana

1

Pagatavo sīrupu: katlā uzvāri ūdeni ar cukuru.

2

Ābolus sagriez daiviņās un tūlīt ieliec ūdenī ar citronu sulas piedevu.

3

Kad sagatavots lielāks ābolu daudzums, daiviņas blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, notecini un liec burkās.

4

Pārlej ar verdošu sīrupu, uzliec vāciņus, sterilizē 10–15 minūtes (puslitra burkas), aizvāko un uz 5 minūtēm apgriez uz vāciņa.