Krekeri ar avokado un ķiploku mērci
foto: Shutterstock
Krekeri ar avokado un ķiploku mērci
Konditoreja
2025. gada 7. novembrī, 10:00

Krekeri ar avokado un ķiploku mērci

Brīdī, kad bērns saka: "Mammīt, nopērc man cepumus!", labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamās sastāvdaļas - un kopā ar mazo pagatavot šo kārumu mājās. Kopīga ēst gatavošana saliedē arī ģimeni, un pašu gatavotie cepumi būs krietni gardāki nekā veikalā nopērkamie.

Pagatavošana

25 min
1

Sviestu izkausē un sajauc ar alu. Iesijā miltus. Ātri samaisi mīklu. Mīklu apsedz ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Mīklu izņem no ledusskapja, plāni izrullē, pārkaisi ar iecienītām garšvielām, sieru, sāli vai cukuru un vēlreiz izrullē, lai garšvielas nekrīt nost.

3

Sadursti mīklu ar dakšiņu un ar formiņu izspied cepumus. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 10-15 minūtes.

4

Avokado pārgriez uz pusēm, izņem auliņu un ar karotīti izgreb mīkstumu. Mīkstumu ar dakšiņu saspaidi, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, sāli un citrona sulu, lai avokado nekļūtu tumšs. Samaisi.

5

Krekerus pasniedz ar avokado mērci.