Īpaši gardas plānās vafeles
foto: Shutterstock
Īpaši gardas plānās vafeles
Konditoreja
2025. gada 16. decembrī, 12:00

Īpaši gardas plānās vafeles

Kārdinošas, kraukšķīgas, plānas un vilinoši smaržīgas plānās vafeles ir kā gards atgādinājums par rūpēm un mīļumu. Katra vafele ir ne vien jāizcep, bet arī vēl karsta jāsatin rullītī. Un tieši tāda garšo vislabāk.

Pagatavošana

1

Izkausē sviestu ieber tajā cukuru un vaniļas cukuru un lēnām maisi, līdz cukurs izkusis. Pievieno olas un atkal visu samaisi, līdz masa ir viendabīga.

2

Pakāpeniski ber klāt miltus, nepārtraukti maisot mīklu, lai neveidojas kunkuļi. Pielej 2 ēdk. ūdens; ja mīkla ir pārāk bieza, pielej vēl 2 ēdk. ūdens. Rūpīgi samaisi.

3

Uzkarsē vafeļu pannu, kā norādīts instrukcijā. Pa vienai ēdamkarotei liec mīklu pannā, aiztaisi to ciet un cep, līdz vafele zeltaini brūna. Izņem no pannas un uzreiz sarullē. Darbojies ātri, jo dziestot vafeles ātri sastingst. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.