Biscotti jeb divas reizes cepti cepumi
foto: Shutterstock
Biscotti jeb divas reizes cepti cepumi
Konditoreja
Vakar 10:00

Biscotti jeb divas reizes cepti cepumi

Vārds biscotti tulkojumā no itāļu valodas nozīmē – divas reizes cepti. Tas diezgan precīzi apraksta pagatavošanas tehnoloģiju. Biscotti parasti pasniedz ar saldu deserta vīnu Vin Santo, turklāt cepumus ir ļauts tajā apmērcēt.Lai gan oriģināli cepumus sagriež diezgan biezus, tie būs trauslāki un kraukšķīgāki, ja griezīsi plānākus – īpaši, ja neesi plānojusi tos pirms ēšanas apmērcēt vīnā. pēc šīs receptes pagatavosi 500 g cepumu.

Pagatavošana

60 min
1

Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Iešķil abas olas miksera traukā, pieber cukuru un saputo biezās, krēmīgās putās. Pierīvē apelsīna miziņu, pieber miltus, cepampulveri, pistācijas un mandeles. Samīci valganu mīklu.

2

Sadali mīklu uz pusēm un no katras puses savel ap 4 cm platu desiņu, ko liec uz plāts. Cep krāsnī apmēram 15 minūtes, līdz klaipiņi uzpūtušies un gaiši zeltaini. Izņem no krāsns un uzmanīgi pārliec uz dēlīša.

3

Sagriez abus klaipiņus ½ cm biezās šķēlēs. Kārto tās uz plāts, vēlreiz liec krāsnī uz 10 minūtēm – cep, līdz cepumi gaiši brūni. Slēgtā traukā var glabāt 2 nedēļas.

4

Ideja! Lai viegli nomizotu mandeles, aplej tās ar vārošu ūdeni un ļauj 8–10 minūtes mirkt, tad noskalo. Tā varēsi mandeles viegli izspiest no miziņām. Apžāvē vai apgrauzdē cepeškrāsnī.