Siera kūka ar ķirbi
foto: Shutterstock
Siera kūka ar ķirbi
Konditoreja
Vakar 10:00

Siera kūka ar ķirbi

Ķirbi biezenim vislabāk cept cepeškrāsnī, jo tad tam būs izteiktāka garša. Pēc cepšanas sablendē vai izberz caur sietiņu. Pagatavošanai vajadzēs 1 stundu + laiku atdzesēšanai.

Pagatavošana

60 min12 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izoderē 23 cm diametra formu ar cepamo papīru.

2

Gatavo pamatni. Izkausē sviestu, sadrupini cepumus un samīci tos ar sviestu un cukuru. Masu liec formā, izlīdzini, nogludini un piepresē ar karoti vai glāzes dibenu. Liec cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

3

Krēmsieru ar mikseri kul, līdz tas ir viendabīgs un vijīgs. Pēc kārtas pa vienai pievieno pārējās sastāvdaļas – vispirms kārtīgi iekul vienu un tikai pēc tam liec klāt nākamo.

4

Lej krēmsiera masu uz kūkas pamatnes un nolīdzini virspusi. Cep 175 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz krēma masa sastingusi.

5

Atdzesē. Pēc tam liec ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Pasniedzot var papildināt ar karoti sāļās karameles.