Ķirbju un ābolu pudiņš
foto: Shutterstock
Ķirbju un ābolu pudiņš
Konditoreja
2025. gada 1. novembrī, 10:00

Ķirbju un ābolu pudiņš

Zīmols Pērle ada piedāvā... Seno laiku vienkāršība – no lētiem produktiem, kas visiem ir krājumos.

Pagatavošana

60 min7 porcijas
1

Sagriez gabalos ķirbi, rupji sarīvē nomizotus ābolus. Lej katliņā pienu, uzkarsē, liec iekšā ķirbi, vāri līdz pusgatavībai, tad pievieno ābolus un turpini sutināt. Pieber cukuru, samaisi, pagaidi, kamēr cukurs izkusis. Noņem no uguns, atdzesē.

2

Pievieno mannu, izkausētu sviestu, rozīnes, riekstus, rīvētu citronmiziņu, ar cukuru sakultu olas dzeltenumu un stingrās putās sakultu olas baltumu. Visu rūpīgi sajauc.

3

Uzkarsē cepeškrāni līdz 160 grādiem. Formu ietauko ar sviestu un izkaisi ar rīvmaizi. Liec iekšā pudiņa masu, cep 30 minūtes. Atdzesē. Pasniedz vēsu ar konservētiem augļiem.