Ātrais apelsīnu kēkss
foto: Shutterstock
Ātrais apelsīnu kēkss
Konditoreja
2025. gada 12. oktobrī, 10:00

Ātrais apelsīnu kēkss

Oskara un Sintijas Ivanovu recepte. Našķis, kas top patiešām ātri. Brīnišķīgs gardums bērniem pie piena glāzes vakarā vai vecākiem pie rīta kafijas. Kēksam var pievienot arī riekstus vai šokolādes gabaliņus.

Pagatavošana

1

Apelsīnus ar visu mizu sagriez nelielos gabaliņos, izņem visas sēkliņas.

2

Apelsīnus kopā ar olām, eļļu, vaniļas cukuru un cepampulveri blendē, līdz iegūsti viendabīgu masu.

3

Lej to bļodā un pievieno miltus. Rūpīgi samaisi.

4

Mīklu liec ar taukvielām iesmērētā un ar miltiem izkaisītā kēksu formā. Var izmantot arī mazo kēksiņu formas. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī – lielo formu 40 minūtes, mazās 20–25 minūtes.