Visgardākā vienkāršība – krējummaize
foto: Rojs Maizītis
Visgardākā vienkāršība – krējummaize
Konditoreja
Šodien 10:00

Visgardākā vienkāršība - krējummaize

Pusdienotavas Spināti & sviests saimniece, 100 labu padomi recepšu autore Ieva Salmane. "Jau kopš bērnības, kad mamma cepa rauga mīklas pīrāgus, mīklu taisīja nedaudz vairāk, lai sanāk arī krējummaizei, jo svētki mūsmājās bez tās nebija un nav iedomājami. Nezinu, kur mamma to iemācījās, jo šī nav izplatīta recepte, bet velti, jo krējummaize ir vienkārši pagatavojama un tik garšīga!"Ņem vērā! Labāk izmanto treknāku krējumu, jo tas glītāk sarecēs un pārlieku nesamērcēs mīklas kārtu.

Pagatavošana

120 min24 porcijas
1

Raugu liec miksera traukā, saberz ar 1 ēdk. cukura un ļauj tam atdzīvoties.

2

Pievieno pienu un miltus. Ar miksera āķi mīci mīklu apmēram 5 minūtes. Pieber atlikušo cukuru, sāli un pieliec arī sviestu.

3

Mīklu mīci vēl apmēram 6–8 minūtes, līdz tā ir ļoti elastīga un viendabīga. Pārsedz ar dvielīti un ļauj rūgt 1 stundu.

4

Izklāj plāti ar cepampapīru. Mīklu izveltnē apmēram 30x40 cm un liec uz plāts. Ar pirkstiem gar malu izveido nelielu valnīti.

5

Ar karoti liec uz mīklas skābo krējumu un izlīdzini. Sajauc cukuru ar kanēli, vaniļas cukuru un citrona miziņu un vienmērīgi pārkaisi krējuma kārtai. Ļauj uzrūgt vēl aptuveni 30 minūtes.

6

Cep līdz 185 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes. Gatavu nedaudz atdzesē un sagriez gabalos.