Glazūrkēksiņi ar rabarberiem puncītī
foto: Rojs Maizītis
Glazūrkēksiņi ar rabarberiem puncītī
Konditoreja
2025. gada 20. maijā, 10:00

Glazūrkēksiņi ar rabarberiem puncītī

Radošās mājas Smilgāji saimnieces Aigas Bitmanes recepte. Ir kēksiņi, un ir glazūrkēksiņi jeb kapkeiki – kēksiņu karaļi, kas kronēti ar krēma cepurīti un pildīti ar gardu krēmu vai ievārījumu. Gatavojot pēc šīs receptes, iznāks 24 glazūrkēksiņi (2 mafinu pannas). Gatavošanai vajadzēs 1 stundu + laiku atdzesēšanai.

Pagatavošana

60 min24 porcijas
1

Gatavo pildījumu: sagriez gabaliņos nomizotus rabarberus un zemenes. Liec visu katliņā, pārber ar cukuru, sautē, līdz rabarbers sāk šķīst. Gatavo zapti atdzesē.

2

Samaisi mīkstu sviestu ar cukuru, iekul olas, tad iemaisi paniņas.

3

Miltus sajauc ar sodu, citronskābi un cepamo pulveri. Visu iejauc mīklas masā.

4

Mafinu pannā liec gofrētos kēksiņu papīriņus un sadali mīklu pa veidnēm.

5

Cep 180 grādos 20 minūtes. Atdzesē.

6

Katram kēksiņam ar mīklas ruļļa rokturi viducī iespied bedrīti, kuru pildi ar rabarberu-zemeņu zapti.

7

Uzkul krēmu cepurītei: saputo saldo krējumu ar cukuru stingrās putās, pieputo krēmsieru.

8

Pabeidz ar krēma cepurīti: krēmu pildi maisiņā, kam galā rievots uzgalis, un katram kēksiņam uzliec cepuri.

9

Ideja! Rotā ar ābeļziediem vai citiem ēdamiem pavasara ziediņiem.