
Gatavo pildījumu: sagriez gabaliņos nomizotus rabarberus un zemenes. Liec visu katliņā, pārber ar cukuru, sautē, līdz rabarbers sāk šķīst. Gatavo zapti atdzesē.
Samaisi mīkstu sviestu ar cukuru, iekul olas, tad iemaisi paniņas.
Miltus sajauc ar sodu, citronskābi un cepamo pulveri. Visu iejauc mīklas masā.
Mafinu pannā liec gofrētos kēksiņu papīriņus un sadali mīklu pa veidnēm.
Cep 180 grādos 20 minūtes. Atdzesē.
Katram kēksiņam ar mīklas ruļļa rokturi viducī iespied bedrīti, kuru pildi ar rabarberu-zemeņu zapti.
Uzkul krēmu cepurītei: saputo saldo krējumu ar cukuru stingrās putās, pieputo krēmsieru.
Pabeidz ar krēma cepurīti: krēmu pildi maisiņā, kam galā rievots uzgalis, un katram kēksiņam uzliec cepuri.
Ideja! Rotā ar ābeļziediem vai citiem ēdamiem pavasara ziediņiem.