Siera kūka ar citronu krēmu
foto: No Kristīnes Reihmanes pers. arhīva
Siera kūka ar citronu krēmu
Konditoreja
2025. gada 1. maijā, 10:00

Siera kūka ar citronu krēmu

Iralviete, rotu māksliniece un @edammajas radītāja Kristīne Reihmane dalās ar savu recepti. Ārkārtīgi garšīga un vilinoša kūka, kas neprasa daudz darba, tikai nelielu pacietību, jo - kā jau kūkai - tai vajag laiku, pirms cel galdā. Pēc šīs receptes iznāks kūka - 22 cm diametrā.

Pagatavošana

90 min
1

Gatavo citronu krēmu. Citronus rūpīgi nomazgā, vienam norīvē miziņu un no abiem izspied sulu. Mazā katliņā sakul olu ar cukuru, pievieno citronu sulu un miziņu. Liec uz lēnas uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē līdz bieza skābā krējuma konsistencei. Iemaisi sviestu. Ļauj pilnībā atdzist, tad liec ledusskapī.

2

Gatavo kūku. Cepumus sasmalcini, sviestu izkausē. Lej sviestu uz cepumiem un sajauc. Kūkas formā uz pamatnes un gar malām ieklāj cepampapīru. Ber cepumu masu formā un izlīdzini uz pamatnes un aptuveni 2 cm uz augšu gar malām.

3

Gatavo pildījumu. Traukā sakul olas ar šķipsniņu sāls un cukuru līdz gaisīgai konsistencei, tad iekul kartupeļu cieti. Pa daļām liec klāt un iemaisi krēmsieru, pēc tam tāpat rīkojies ar krējumu. Kad masa ir viendabīga, pievieno ½ citrona miziņu un 2 ēdk. citrona sulas. Samaisi. Masu lej uz sagatavotās pamatnes.

4

Cep 160 grādu temperatūrā 50–55 minūtes – līdz, kūku pakustinot, maliņas ir stingras, bet vidus viegli tricelīgs. Cepot vēlams krāsnī ievietot trauku ar ūdeni, lai gaiss būtu mitrs. Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē, tad liec uz pāris stundām ledusskapī.

5

Pirms pasniegšanas virspusi apzied ar citronu krēmu un dekorē ar putukrējumu, pistāciju gabaliņiem, svaigām ogām, augļiem, bet kā Lieldienu zaķa ausis labi izskatās cepumi mazās austiņas.