Šokolādes cepumi
foto: Shutterstock
Šokolādes cepumi
Konditoreja
2025. gada 6. aprīlī, 10:00

Šokolādes cepumi

Jauku, pikantu noti var piešķirt, pievienojot tējkaroti malta čili pulvera. Klāt var likt gan tumšās, gan piena vai pat baltās šokolādes gabaliņus – pēc paša izvēles. Pagatavošanai vajadzēs 30 minūtes + laiku mīklas atdzesēšanai. Pēc receptes iznāks 400 g cepumu.

Pagatavošana

30 min
1

Lielā bļodā iesijā miltus, kakao, kanēli un sāli.

2

Citā bļodā liec sviestu, cukuru, olas un ar mikseri puto, līdz iegūta viegla, krēmīga masa.

3

Iejauc to miltu maisījumā un pieber arī šokolādes gabaliņus.

4

Mīklu liec uz cepampapīra un izveido desiņu 3–4 cm diametrā. Ietin to papīrā. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai mīkla sacietē. Šādi sagatavotu mīklu var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas.

5

Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem. Pārklāj plāti ar cepampapīra loksni. Mīklu ar asu nazi griez apmēram centimetru biezās ripās un liec uz plāts. Cep 16–18 minūtes.