Šokolādes trifeles
foto: Shutterstock
Šokolādes trifeles
Konditoreja
Vakar 10:00

Šokolādes trifeles

Pašas gatavotas šokolādes trifeles! Mmmm… Samtains kakao kažociņš, rūgtens tumšās šokolādes apvalciņš un maigs kafijas viducītis. Vajadzēs 35 minūtes + 4 stundas atdzesēšanai.

Pagatavošana

35 min20 porcijas
1

Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē (bet nevāri!). Samazini uguni, pieber kafiju un karsē 20 minūtes. Izkās un salej atpakaļ katliņā.

2

Balto šokolādi salauz gabaliņos, pievieno saldajam krējumam un karsē uz mazas uguns, līdz šokolāde izkususi. Katliņu noņem no uguns, pievieno sviestu, izmaisi. Masu atdzesē un liec uz diennakti ledusskapī.

3

Sastingušo masu saputo ar mikseri. Izveido 20 vienādas valrieksta lieluma bumbiņas un liec uz 4 stundām ledusskapī.

4

Izkausē ūdens peldē tumšās šokolādes gabaliņus un padzesē. Katru trifeli uzdur uz koka iesmiņa, iemērc kausētajā šokolādē un liec uz pergamenta papīra. Visas konfektes caur sietiņu apkaisi ar kakao.

5

Ideja! Kakao vietā apkaisīšanai var izmantot apgrauzdētus un sasmalcinātus lazdu riekstus, mandeles vai vafeles.