Citrona pudiņš
foto: Shutterstock
Citrona pudiņš
Konditoreja
2024. gada 25. novembrī, 10:00

Citrona pudiņš

Gaisīgs deserts ar izteiktu citrona aromātu un skābumiņu. Lai nebiedē topošā pudiņa plānums – citrona sula pamazām savilks stingrā receklī pienu un olas. Galvenais – ievērot darbību secību, un viss būs kārtībā.Ideja!Pudiņš ir spēcīgi saldeni skābs un sātīgs, tāpēc to pasniedz ar stipru kafiju. Kā no citrona izspiest pēc iespējas vairāk sulas? - Noliec augli uz galda un, spēcīgi piespiežot ar plaukstas pamatni, pavāļā to šurpu turpu. Tad pārgriez uz pusēm un izspied no katras puses sulu.

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vieglāk būs, ja izmantosi mikseri – sakul sviestu, cukuru un citrona miziņu vienmērīgā, maigā masā. Pievieno citrona sulu, sajauc un, nepārtraucot kulšanu, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, iesijā miltus, pielej pienu. Kā pēdējos iekul olu baltumus.

2

Ietauko karstumizturīgus trauciņus (vari izmantot arī biezākas tasītes), ielej pudiņa masu, liec to lielākā cepamā plātē, ielej tajā siltu ūdeni (aptuveni līdz pudiņa trauku pusei) un ievieto krāsnī.

3

Atkarībā no trauku izmēra karsē pudiņu aptuveni 40–50 minūtes, līdz virsma viegli brūngana. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar pūdercukuru, iecukurotām citrusu miziņām, saldētām ogām.