foto: No 100 Labi padomi arhīva
Konditoreja
2024. gada 25. oktobrī, 10:00

Ābolu un kliju mafini

Šiem mafiniem labāk ņem skābenus, sulīgus, Latvijā audzētus ābolus, lai tie patīkami kontrastētu ar maigo biskvītu.

Pagatavošana

50 min12 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Mafinu formas izoderē ar papīriņiem.

2

Sajauc bļodā miltus ar klijām, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un muskatriekstu.

3

Atsevišķā bļodā sakul olu baltumus ar kefīru un eļļu. Abas masas sajauc viendabīgā mīklā un iemaisi ābolus.

4

Sajauc pārkaisīšanai domātās sastāvdaļas.

5

Sapildi mīklu mafinu formiņās un pārkaisi ar riekstu, kliju un cukura maisījumu. Cep aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurot mafina viducī un izvelkot, tas ir sauss, ir gatavs!