Ābolu un vaniļas pīrāgs
foto: Shutterstock
Ābolu un vaniļas pīrāgs
Konditoreja
2024. gada 1. decembrī, 10:00

Ābolu un vaniļas pīrāgs

0

Viegli pagatavojams un izskatās brīnišķīgi. Pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu vai pat skābu krējumu.

Pagatavošana

25 min7 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ˚C. Izrullē kārtaino sviesta mīklu un apgriez tai maliņas, lai veidotos aplis apmēram ar 35 cm diametru. Liec mīklu uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.

2

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriez tos plānās šķēlītēs, pārlej ar citronu sulu un apmaisi, lai āboli nesabrūnē. Saliec ābolu šķēlītes uz mīklas, atstājot 2 cm brīvu maliņu. Mazliet uzloki mīklas malas, lai sula netecētu nost no kūkas.

3

Saliec uz āboliem sviesta piciņas un pārkaisi tos ar vaniļas cukuru (vai pārlaisti ar ekstraktu) un cukuru. Cep 15–20 minūtes, līdz āboli mīksti un mīkla kraukšķīga.

4

Uzkarsē aprikožu ievārījumu (ja vēlies, vari izberzt to caur sietu) ar nedaudz ūdens un pārsmērē ar to ābolus un mīklas maliņu. Pasniedz kūku karstu ar vaniļas saldējumu vai skābu krējumu.

5

Ideja! Ja vēlies pati pagatavot vaniļas cukuru, izskrāpē no vaniļas pāksts sēkliņas un samal tās virtuves kombainā kopā ar 200 g cukura. Liec burkā kopā ar izmantoto vaniļas pāksti, kas cukuru aromatizēs vēl spēcīgāk. Tā vienmēr pie rokas tev būs vaniļas cukurs.