
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ˚C. Izrullē kārtaino sviesta mīklu un apgriez tai maliņas, lai veidotos aplis apmēram ar 35 cm diametru. Liec mīklu uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriez tos plānās šķēlītēs, pārlej ar citronu sulu un apmaisi, lai āboli nesabrūnē. Saliec ābolu šķēlītes uz mīklas, atstājot 2 cm brīvu maliņu. Mazliet uzloki mīklas malas, lai sula netecētu nost no kūkas.
Saliec uz āboliem sviesta piciņas un pārkaisi tos ar vaniļas cukuru (vai pārlaisti ar ekstraktu) un cukuru. Cep 15–20 minūtes, līdz āboli mīksti un mīkla kraukšķīga.
Uzkarsē aprikožu ievārījumu (ja vēlies, vari izberzt to caur sietu) ar nedaudz ūdens un pārsmērē ar to ābolus un mīklas maliņu. Pasniedz kūku karstu ar vaniļas saldējumu vai skābu krējumu.
Ideja! Ja vēlies pati pagatavot vaniļas cukuru, izskrāpē no vaniļas pāksts sēkliņas un samal tās virtuves kombainā kopā ar 200 g cukura. Liec burkā kopā ar izmantoto vaniļas pāksti, kas cukuru aromatizēs vēl spēcīgāk. Tā vienmēr pie rokas tev būs vaniļas cukurs.