
Gatavo eklēru mīklu: katliņā uz vidējas uguns lej un karsē ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Ar koka karoti maisi, lai nepiedeg.
Kad šķidrums sāk vārīties, ātri tam pievieno miltus un ļoti strauji maisi, kamēr rodas viendabīga masa.
Tad mīklu liec bļodā un ar mikseri pa vienai ieputo olas, kamēr veidojas spīdīga, krēmīga masa. Konsistencei jābūt tik stingrai, lai to varētu izspiest caur konditorejas maisiņu un masa neizplūstu.
Uz pannas klāj pergamentu un izspied garenas formas eklērus, atstājot atstarpi, jo eklēri cepšanās laikā pūtīsies.
Tad pannu ar eklēriem liec iepriekš sakarsētā krāsnī 160 grādos aptuveni 45 min, kamēr eklēri kļūst zeltaini brūni. Kad tie gatavi, eklērus atdzesē.
Tumšā krēma pagatavošana: olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kukurūzas cieti.
Karsē pienu. Karstā pienā lej olu dzeltenumu masu un, strauji maisot, karsē, kamēr krēms sāk biezēt.
Noņem no uguns, samaisi un iemaisi tumšo šokolādi. Tad to samaisītu un atdzesētu pildi eklēros.
Glazūrai ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno eļļu, samaisi un glazē eklērus. Dekorā liec ogas, pistācijas.