foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 19. oktobrī, 10:00

Braunijs ar dzērvenēm un pistācijām

Braunijs jeb brūnītis šoreiz neierastā kombinācijā ar žāvētām dzērvenēm un eksotiskajām pistācijām. Riekstus izvēlies jau lobītus un nesālītus.

Pagatavošana

30 min
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ar sviestu ietauko cepamo plāti. Šokolādi salauz mazākos gabaliņos, kopā ar sviestu, cukuru, pienu vai sulu liec katliņā un uz mazas liesmas karsē, līdz šokolāde izkususi.

2

Atļauj šokolādei nedaudz atdzist, tad pa vienai iekul iekšā olas. Pievieno miltus, kanēli un žāvētās dzērvenes.

3

Uz cepamās plāts izlej pusi mīklas. Pārber to ar riekstiem un pārlej ar atlikušo mīklu. Cep 25-30 minūtes, līdz braunijam ir kraukšķīgas maliņas, bet vidus šķiet vēl nedaudz, nedaudz pamīksts. Sagriez gabaliņos, kamēr tas ir vēl silts. Pārkaisi ar pūdercukuru ja vēlies.