Konditoreja
2024. gada 28. oktobrī, 10:00

Biezpiena un ābolu sacepums ar dzērvenēm

Sacepums vislabāk garšo karsts un vēl labāk – kopā ar vaniļas vai dzērveņu mērci. Dzērveņu vietā var izmantot arī rozīnes, ko iemērc rumā vai degvīnā.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Dzērvenes aplej ar liķieri un atstāj, lai ievelkas.

2

Ābolus nomizo un sagriez šķēlītēs. Kārto ar sviestu ieziestā veidnē un pārkaisi ar riekstiem un mērcētajām dzērvenēm.

3

Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus saputo stingrās putās.

4

Biezpienu sakul ar cukuru, miltiem, vaniļas cukuru, garšvielām un olu dzeltenumiem, lai izveidojas viendabīgas konsistences mīkla. Iecilā olu baltumus. Liec uz āboliem.

5

Liec 190 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni pusstundu. Pārkaisi ar pūdercukuru.