OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jūras veltes
2013. gada 14. martā, 21:32

Krabju salāti ar pikanto mērci

Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu pagatavošanas variantu.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Pagatavot mērci. Priekš mērces jogurtu sajaukt ar paprikas pulveri, pievienot pēc garšas čili piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisīt.

2

Lielā bļodā sajaukt rīsus un krabja gaļu. Pievienot salātlapas, sagrieztus marinētus gurķus un mērci. Samaisīt.

3

Salātus sakārtot porcijas šķīvjos un dekorēt ar sagrieztiem uz pusēm ķirštomātiem.