OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jūras veltes
2013. gada 15. janvārī, 19:46

Manhetenas čauders

Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un īsi pirms zupas gatavības tai pievienots piens. Manhetenas čauders atšķiras ar to, ka piena vietā tiek pievienoti tomāti savā sulā. Nu ļoti garda zupiņa!

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Zivs fileju sagriezt gabalos. Garneles notīrīt un izgriezt zarnu. Kartupeļus notīrīt un sagriezt kubiņos. Bekonu, sīpolu un selerijas kātus sagriezt mazos kubiņos, ķiplokus smalki sakapāt.

2

Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu. Apcept 2-3 min. bekonu. Pievienot sagrieztus dārzeņus (izņemot kartupeļus) un cept vēl 5 min. visu kopā. Pievienot kartupeļus, timiānu, buljonu un vārīt, kamēr kartupeļi ir gatavi. Pievienot sasmalcinātus tomātus savā sulā, zivi, garneles, mīdijas, notīrītas gliemenes un vārīt uz vidējas uguns 3-4 min. Pievienot sāli un svaigi maltus piparus, izslēgt uguni un zem vāka ļaut 10-15 min. ievilkties.

3

Pasniedz ar citrona šķēlīti un zaļumiem.