Mīdijas ielikt lielā bļodā un pārliet ar ūdeni, kuram pievienota sāls. Pēc 10-15 minūtēm visas atvērtās mīdijas izmet. Lai pārbaudītu vai mīdija ir beigta, vajag paklauvēt ar viņu pret virsmu - ja nekas nenotiek un mīdija neveras ciet, tad tā ir jau nedzīva un metama ārā. Mīdijas no ārpuses jānotīra no jūras zālēm un apaugumiem - tas viegli darāms ar birsti vai nazi.
Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot mīdijas, baltvīnu, apsegt ar vāku un vārīt 5 minūtes, kamēr mīdijas atvērsies. Mīdijas izņemt. Tās, kuras nav atvērušās, izmest. Atdzisušas mīdijas atvērt un vienu daļu ģliemežvāka nolauzt, atstājot to daļu, kur ir mīdija. Sakārtot un darba virsmas.
Buljonu no mīdijām vāra, kamēr paliek 1/4 no ieprikešējā dauduzma, pievienot smalki sarīvētu parmezānu un apmaisot, izslēgt.
Katru mīdiju piepildīt ar mērci un grillēt 5-7 minūtes, kamēr siers izkūst.