foto: Shutterstock
Jūras veltes
2024. gada 24. jūnijā, 10:00

Alus mīklā panēta zivs fileja

Ārzemēs “Fish&Chips” vietas ir ārkārtīgi populāras, tās piedāvā demokrātisku maltīti, mīklā panētu zivs fileju un kartupeļu salmiņus ar majonēzi. Neizklausās veselīgi, taču gardi gan!

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Eļļu lej katliņā ar biezu dibenu. Kad eļļa uzsilusi, sāc gatavot mīklu.

2

Bļodā samaisi miltus ar sāli, pielej alu. Mīklai jāsanāk biezai.

3

Katru zivs filejas gabalu apviļā mīklā un liec cepties eļļā. Cep 5-6 minūtes, apmaisot, lai zivs vienmērīgi apcepas no abām pusēm. Ņem ārā no katla, liec uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.