Jūras veltes
2015. gada 30. jūlijā, 06:00

Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

0

Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sasmacināt. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagreizt mazos kubiņos.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot papriku un cept 7-8 min, līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot konservētus tomātus, degvīnu, čili mērci, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un sautēt vēl 5 min. Pievienot jūras kokteili un sautēt vēl 5 min. Pievienot pēc garšas sāli.

3

Saliet zupu porcijas šķīvjos, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru un sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz svaigu vai grauzdētu maizi.