Grilled octopus with lemon, selective focus
Grilled octopus with lemon, selective focus
Jūras veltes
2013. gada 15. maijā, 20:14

Grilēti astoņkāji

Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās. Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties lielos astoņkājus varētu saskarties ar zināmām problēmām, toties nav problēmu ar mazajiem. Mazajiem astoņkājiem ir viena priekšrocība - tie ātri cepās un ir vienkārši pagatavojami!

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Astoņk;ajus atkausēt, ja tie ir sasaldēti. Sīpolu un ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Bazilika lapiņas saplūkāt ar rokām.

2

Lielā bļodā ieliet vīnu un sojas mērci, pievienot sipolus un ķiplokus, krustnagliņas un baziliku. Šajā marinādē iemarinēt astoņkājus, apsegt ar plēvi vai vāku un novietot vēsā vietā marinēties uz 8 stundām.

3

Sagatavot ogles - tām jābūt kārtīgi uzkarsētam. Astoņkājus grilēt uz ieeļotām restēm ik pa brīdim apslacinot ar marinādi un apgrozot.