foto: Shutterstock
Ievārījumi
2023. gada 4. jūlijā, 14:00

Zemeņu ievārījums ar rumu

Zemenes un rums ir klasiska brīnišķīga garšu kombinācija, kuru vērts izmēģināt arī ievārījumā. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1

Iepriekš sašķirotas zemenes nomazgā un ļauj notecēt ūdenim. Pusi porcijas apbe ar cukuru, pievieno ūdeni un pagatavo sīrupu.

2

Atstāj uz 8 stundām.

3

Pēc tam pievieno atlikušo cukuru, ievārījumu liek uz mazas uguns un karsē līdz vārīšanās temperatūrai apmēram 5 minūtes. Noņem putas.

4

Noņem no uguns un atstāj atdzesēties 5 stundas. Tad uzkarsē vēlreiz, gatavošanas beigās pievieno rumu.

5

Pilda tīros traukos un aizvāko.

6

Padoms: Ja jums nav ruma, to varat aizstāt ar konjaku, arī tas piedos neparastu aromātu un garšu.