Ievārījumi
2024. gada 13. jūlijā, 10:00

Plūmju un ķiršu marmelāde ar rozmarīnu

Ievārījums, kuram galveno noti spēlēs rozmarīns. Ievārījums labi sader ar pankūkām, putrām un kā kūku pildījums.

Pagatavošana

1

Plūmēm un ķiršiem izņem kauliņus, liec katlā kopā ar rozmarīnu, uzliec vāku un uz lēnas uguns, pa reizei apmaisot, izsautē mīkstus. Izņem rozmarīnu.

2

Masu izberz caur sietu un uzvāri. Pektīnu iemaisi cukurā un pievieno augļiem, Pieliec pārējās sastāvdaļas, pavāri 10 minūtes.

3

Ar cepampapīru izklāj veidni. Lej tajā karsto augļu masu un atstāj uz diennakti sarecēt. Tad sagriez gabaliņos, apvārti cukurā un atļauj pažūt vēl diennakti.