OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ievārījumi
2013. gada 15. jūlijā, 20:14

Banānu-zemeņu pastēte

Šai pastētei var izmantot gan svaigas zemenes, gan saldētas. Tāpēc šo pastēti var gatavot jebkurā gadalaikā, netakarīgi no sezonas.

Pagatavošana

1

Katlā ar biezu apakšu ieber zemenes un izspiež citrona sulu. Pievieno cukura sīrupu un atstāj uz kādu brīdi, kamēŗ zemenes sāk izdalīt sulu. Banānus nomizo un sagriež ripiņās. Pievieno zemenēm. Uz nelielas uguns vāra apm. 15 min. Ar kartupeļu stampu sastmapā, lai masa kļūst viendabīga. Vāra vēl 10-15 min, kamēr masa sabiezē.

2

Pastēti pārliek tīrā sausā burkā un aizvāko. Atdzesē un glabā vēsā vietā.