Noskalo, apžāvē un saplūkā lielā traukā salātu lapas.
Pagatavo mērci: bļodā sakul extra virgin olīveļļu, baltvīna etiķi un sinepes. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus. Nelielā katliņā ielej ūdeni un uzkarsē to, līdz tas sāk vārīties, lai var pagatavot olas - pašot.
Apslacī cepampannu ar nelielu daudzumu eļļas, kad eļļa sakarsusi, apcep tajā daiviņās sagrieztus vārītus kartupeļus un cepeša šķēles. Pievieno gabaliņos sadrupinātu maizi. Kad kartupeļi un cepetis gatavs, maize apcepusies un kļuvusi kraukšķīga - noņem no uguns.
Uzmanīgi iesit olas katliņā ar vārošu ūdeni. Vāri olas apmēram 2 minūtes. Pievieno karstus cepeša gabaliņus, apcepto maizi un daiviņās saceptos kartupeļus salātiem. Ātri visu samaisi un pievieno garšvielas.
Izkārto salātus uz šķīvjiem. Ar šūmkaroti izņemt olas pašot (olu dzeltenumam jābūt šķidram). Olas uzliec salātu augšpusē un uzmanīgi olu pārdur, lai dzeltenums mazliet iztek uz salātiem. Pārslaki ar etiķi un pārkaisi ar sieru "Ķiplociņš".
Pasniedz, kamēr salāti nav atdzisuši.