
Nelielā bļodiņā ielej 200 ml ūdens un etiķi, samaisi. Uzmanīgi bļodiņā iešķil olu. Atstāj to mērcēties vismaz 5 minūtes. Ap olas baltumu veidosies bālgana robeža – tas norāda, ka etiķis iedarbojas uz olbaltumu un padara to stingrāku. Olbaltuma šķidrākā daļa paliks etiķūdenī.
Nelielā katliņā uzvāri ūdeni, pieber mazu šķipsniņu sāls. Noregulē uguni, lai ūdens mierīgi virst, un, ar karoti, ātri maisot ūdeni, sagriez tajā virpuli.
Ar putu karoti uzmanīgi izcel olu no etiķūdens, viegli pakratot, nopurini lieko ūdeni un olbaltuma paliekas un ieslidini olu ūdens virpuļa centrā. Vāri 4 minūtes. Raugies, lai ūdens mierīgi virst, nevis burbuļojot vārās!
Uz šķīvja uzliec papīra dvielīti. Ar putu karoti izcel olu no ūdens un novieto uz papīra. Ja nepieciešams, noņem olbaltuma skrandiņas. Pasniedz uzreiz.