Krāsnī ceptas olas
foto: Shutterstock
Krāsnī ceptas olas
Idejas brokastīm
Vakar 10:00

Krāsnī ceptas olas

Spinātus šajā receptē lieliski var aizstāt ar savvaļas ķiploku lapām. Ja olas gribas mīkstākas vai cietākas, cepšanas laiku krāsnī nedaudz saīsini vai pagarini.

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Uzkarsē krāsni cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo divus porciju trauciņus, ko var likt krāsnī.

2

Puravu sagriez plānās ripiņās, ķiploku sīki sakapā vai sarīvē. Pannā uzkarsē sviestu un sacep tajā spinātus, puravu un ķiploku. Iemaisi pesto, saldo krējumu un noņem no uguns.

3

Porciju trauciņos ieber gabalos sadrupinātu fetas sieru, tam virsū liec saceptos zaļumus. Izveido iedobumus zaļumu mērcē un iešķil tajos pa vienai olai. Pārslaki ar olīveļļu, uzkaisi nedaudz sāls un piparu.

4

Liec krāsnī un cep 10 minūtes. Pasniedz ar riku apgrauzdētas maizes.